Tidspunkt:  21. og 22. september 2023


      Undervejs til Fyn gør vi som sædvanligt holdt og får morgenkaffe, rundstykke og basse ved bussen.


      På Fyn starter vi med at besøge Europas største bisonfarm, Ditlevsdal, med mere end 400 Bisonokser.

      Vi får en tur i prærievogn helt tæt på okserne, hvor guiden vil fortælle, hvordan bisonokserne endte her.


      Vi fortsætter til Stige Ø, som er et rekreativt område, der ligger mellem Odense Kanal og Odense Fjord.

      Her nyder vi vores håndmadder inkl.. øl og vand.


      Vi kører mod Odense, hvor det nye H.C. Andersen museum venter på os. Besøget vil vare ca 2.timer.


      Nu går turen til Kobæk Strand ved Skælskør. Her nyder vi vores aftensmad inkl. øl og vand.


      Efter en god nats søvn og god morgenmad forlader bussen og os Kobæk Strand kl. 9.00, hvor vi kører mod Næstved for at                    besøge Holmegaard værk, som blev indviet 8.juni 2020.

      På værket kan man bl.a. se en prøvesamling på over 40.000 glas.

      Vi forlader Holmegaard kl. 12.00 og kører til Korsør, hvor Bæltstedet vil servere en frokostbuffet inkl.. øl og vand.


      Kl. 14.00 fortsætter vi med passende pauser på hjemturen, hvor forventet ankomst vil være 16.30 i Viborg og 17.00 i Skive.


      Ved tilmelding bedes påstigningssted oplyses. 

     

                     kl.  7:30   Skyttevej 12, Skive

                     -      7:50   Løgstrup

                     -      8:00   Eksercerpladsen, Viborg


       Pris:    medlemmer:    kr.      600,00

                     ledsager:           kr.  1.100,00


       Tilmeldingsfrist:    10. august 2023 


  •       
  •       


      Kontaktpersonen vedrørende arrangementet er Steffen Hvidt, på e-mail: sahvidt@gmail.com eller telefonnummer: 81 73 74 67      Tilmelding:  KLIK HER2-DAGS TUR TIL FYN OG SJÆLLAND


                                            AFHOLDTE ARRANGEMENTER  I  2022 


Tur til Marsk Tower

Bustur til Marsk Tower Første stop på Efterårsturen den 13.sept. 2022 var ved Hampen Sø, hvor vi nød formiddagskaffe og rundstykke mm. - 1. billede - Derefter gik busturen bla til Ribe - Marsk Tower - Gram Slot. I Ribe fortalte vores lokale guide om Ribes historie. Før opførelsen af havdiget i 1912 skete det jævnligt at havet stod over Hovedengen og de øvrige marskenge omkring Ribe. Stormflodssøjlen der står på Skibsbroen, viser den højeste vandstand, vi kender til, var i 1634, hvor der stod 3 ½ meter vand på Hovedengen. 2.billede Ribe er Danmarks ældste by, og fejrede sit 1.300 års jubilæum i 2010. - 3 billede - Ribe Domkirke er dedikeret til Jomfru Maria og er Danmarks eneste femskibede kirke.Den nuværende kirke er påbegyndt omkring år. 1150. 3 billede Vi kørte videre til Marsk Tower, hvor vi fik frokost håndmadder incl. øl og vand, inden vi tog trapperne op i tårnet i vestenvinden. I 25 meters højde over jorden lader Marsk Tower os opleve en 360 grader udsigt over den smukke marsk. Der er 146 trappetrin op og 131 ned. Marsk Tower har en diameter forneden 6,2 meter - top 12,7 meter. 5 billede Efter vi havde nydt udsigten fra Marsk Tower, kørte vi til Gram Slot, hvor vi fik en guidet rundvisning. Gram Slot er et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter. Arkitekturen er enestående og repræsenterer byggeri over seks århundreder. Slottet udgøres af tre fløje, der er bygget i 1400 -, 1600 og 1700 tallet. Slottet har hermed arkitektoniske træk fra middelalderen, renæssance og barok. Sanne og Svend Brodersen købte Gram Slot i 2007, efter det havde stået tomt i 25.år. Siden da har de skabt et alsidig virksomhed, der omfatter events som koncerter, fester, kursus og konferencer samt et stort økologistk landbrug. Det gamle køkken er stadig brugbart ved særlige lejligheder. - billeder På vej hjem spiser vi en to-retters menu på Pårup Kro. Pårup Kro er gl kongelig priviligeret kro. Pårup Kro er en familieejet kro, og har været drevet af familien Jakobsen Madsen siden 1901. Steen Madsen er driver kroen i dag er således fjerde generation af Pårup Kro. Det blev en dejlig dag med sol - regn og vestenvind.