Kommende arrangementer i 2023

Tirsdag 23.maj 2023:                   Tur med Limfjordsfærgerne

 

Torsdag 21.september 2023:  Tur til H.C Andersen Museet og besøg på  Ditlevsdal Bisonfarm

                                             AFHOLDTE ARRANGEMENTER  I  2022 


Tur til Marsk Tower

Bustur til Marsk Tower Første stop på Efterårsturen den 13.sept. 2022 var ved Hampen Sø, hvor vi nød formiddagskaffe og rundstykke mm. - 1. billede - Derefter gik busturen bla til Ribe - Marsk Tower - Gram Slot. I Ribe fortalte vores lokale guide om Ribes historie. Før opførelsen af havdiget i 1912 skete det jævnligt at havet stod over Hovedengen og de øvrige marskenge omkring Ribe. Stormflodssøjlen der står på Skibsbroen, viser den højeste vandstand, vi kender til, var i 1634, hvor der stod 3 ½ meter vand på Hovedengen. 2.billede Ribe er Danmarks ældste by, og fejrede sit 1.300 års jubilæum i 2010. - 3 billede - Ribe Domkirke er dedikeret til Jomfru Maria og er Danmarks eneste femskibede kirke.Den nuværende kirke er påbegyndt omkring år. 1150. 3 billede Vi kørte videre til Marsk Tower, hvor vi fik frokost håndmadder incl. øl og vand, inden vi tog trapperne op i tårnet i vestenvinden. I 25 meters højde over jorden lader Marsk Tower os opleve en 360 grader udsigt over den smukke marsk. Der er 146 trappetrin op og 131 ned. Marsk Tower har en diameter forneden 6,2 meter - top 12,7 meter. 5 billede Efter vi havde nydt udsigten fra Marsk Tower, kørte vi til Gram Slot, hvor vi fik en guidet rundvisning. Gram Slot er et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter. Arkitekturen er enestående og repræsenterer byggeri over seks århundreder. Slottet udgøres af tre fløje, der er bygget i 1400 -, 1600 og 1700 tallet. Slottet har hermed arkitektoniske træk fra middelalderen, renæssance og barok. Sanne og Svend Brodersen købte Gram Slot i 2007, efter det havde stået tomt i 25.år. Siden da har de skabt et alsidig virksomhed, der omfatter events som koncerter, fester, kursus og konferencer samt et stort økologistk landbrug. Det gamle køkken er stadig brugbart ved særlige lejligheder. - billeder På vej hjem spiser vi en to-retters menu på Pårup Kro. Pårup Kro er gl kongelig priviligeret kro. Pårup Kro er en familieejet kro, og har været drevet af familien Jakobsen Madsen siden 1901. Steen Madsen er driver kroen i dag er således fjerde generation af Pårup Kro. Det blev en dejlig dag med sol - regn og vestenvind.

Tur til det Sydfynske ø-Hav.

Busturen den 24.maj 2022 startede fra Skive kl. 5.45 - Viborg kl. 6.30 (i lidt regnvejr) Tur til det Sydfynske

ØHav - derfor tidlig afgang - vi var 54 deltagere. 

Vi kører mod Faaborg og undervejs nydes kaffe og rundstykker ved Hampen Sø. 

Ø-færgen tager os lidt med rundt i det Sydfynske Øhav til Avernakø - der sejler bla. også fragtskibe i det Sydfynske Øhav.

Avernakø er en ø i det Sydfynske Øhav. Øen dækker et areal på 5,9 km2 og er en del af Faaborg-Midtfyn Kommune. Avernakø er karakteristisk med den langstrakte form og det stærkt kuperede terræn. Øen er ca. 8 km lang og har 110 indbyggere. Avernakø har en kyststrækning på 19 km. Avernakø består af to øer, Avernak og Korshavn. De blev i 1937 forbundet med en dækning, kaldet Drejet. Der er to Majstænger på Avernakø. Den ene fungerer i dag som øens officielle flagstang. 

Første stop med vores guide Gitte er  Korshavn Bro idyllisk beliggende og stemningsfyldt havn med plads til 20 både.

Vejskilte med sømil oplysning som feks. Søby 7 sømil. 

Inden frokost  gør vi holdt ved Avernakø Kirke 

Der har været selvstændigt kirkesogn på Avernakø siden 1536. Indtil da gik Avernakøboerne i kirke i Faaborg.

Oprettelse af sognet fald sammen med reformationen. hvor Danmark skiftede fra katolsk til protestantisk statsreligion. Avernakø Kirke er den første kirke i Danmark som fra starten var protestantisk. 

Den første kirke var meget beskeden. i 1876 blev kirken restaureret og ombygget til den nuværende kirke

Prædikestolen er fra omkring 1620 og altertavlen fra tidsrummet 1650-1675. 

i april 1685 blev der gjort et stort fund på øen. Under forårspløjningen stødte en fæstebonden på seks næsten ens skåle lavet af tyndt guld. De seks guldskåle er fra yngre bronzealder ca.1.000 f.kr. Skålene er fra Mellemeuropa og er nået Norden via datidens handelsforbindelser. Skålene kan ses på Nationalmuseet. De tre skåle, der ses i kirken. er kopier af de originale skåle. 

Vi spiste frokost på Avernakø Landhotel - øens nedlagte skole - Efter frokost blev der tid til besøg i Gårdbutikken med kunsthåndværk og sylteprodukter. 

Vi tager færgen tilbage til Fyn. Vi kører fra Faaborg og hjemad med en lille pause undervejs, hvor der nydes kaffe med indkøbte basser. 

Det blev en  dejlig dag i det Sydfynske med både sol og regn